Suiker: mag het wat minder?
De World Health Organization WHO heeft een nieuwe conceptrichtlijn opgesteld om gezondheidsproblemen die gelieerd zijn aan suikerconsumptie te reduceren. De nieuwe conceptrichtlijn is een aanscherping van de bestaande richtlijn, die uit 2002 dateert. In maart 2014 heeft de WHO een publieke
consultatie georganiseerd waarin geinteresseerden werden opgeroepen om commentaar te geven op het voorstel.
Wemos heeft de conceptrichtlijn zorgvuldig gelezen en onderschrijft de aanbeveling van de WHO dat toegevoegde suikers niet meer dan 5% zouden moeten uitmaken van de totale dagelijkse energie-inname. Daarnaast vindt Wemos dat de WHO verder mag gaan in haar aanbevelingen aan beleidsmakers. Deze
bestaan nu voornamelijk uit het beinvloeden van consumentengedrag en het bevorderen van een gezond voedingspatroon. Onderzoek heeft uitgewezen dat alleen deze maatregelen weinig of geen effect hebben op de suikerconsumptie. Wemos beveelt daarom aan de richtlijn uit te breiden en beleidsmakers
aan te sporen om maatregelen te treffen op het terrein van productie, prijzen en marketing van voedingsmiddelen die een hoog gehalte aan suiker, verzadigd vet of zout bevatten.
Lees de aanbevelingen die Wemos aan de WHO stuurde.
Bron: Nieuwsbank
De World Health Organization WHO heeft een nieuwe conceptrichtlijn opgesteld om gezondheidsproblemen die gelieerd zijn aan suikerconsumptie te reduceren. De nieuwe conceptrichtlijn is een aanscherping van de bestaande richtlijn, die uit 2002 dateert. In maart 2014 heeft de WHO een publieke
consultatie georganiseerd waarin geinteresseerden werden opgeroepen om commentaar te geven op het voorstel.
Wemos heeft de conceptrichtlijn zorgvuldig gelezen en onderschrijft de aanbeveling van de WHO dat toegevoegde suikers niet meer dan 5% zouden moeten uitmaken van de totale dagelijkse energie-inname. Daarnaast vindt Wemos dat de WHO verder mag gaan in haar aanbevelingen aan beleidsmakers. Deze
bestaan nu voornamelijk uit het beinvloeden van consumentengedrag en het bevorderen van een gezond voedingspatroon. Onderzoek heeft uitgewezen dat alleen deze maatregelen weinig of geen effect hebben op de suikerconsumptie. Wemos beveelt daarom aan de richtlijn uit te breiden en beleidsmakers
aan te sporen om maatregelen te treffen op het terrein van productie, prijzen en marketing van voedingsmiddelen die een hoog gehalte aan suiker, verzadigd vet of zout bevatten.
Lees de aanbevelingen die Wemos aan de WHO stuurde.
Bron: Nieuwsbank
Reacties
Een reactie posten