No Pants Subway Ride

Foto: nopantssubwayride / ANP Pers Support
No Pants Subway Ride 2019 in Amsterdam op zondag 13 januari
Sinds 2002 wordt jaarlijks in New York de No Pants Subway Ride georganiseerd. Zondag 13 januari om 15.00 uur start de Amsterdamse editie bij de metrohalte Vijzelgracht. Het idee is eenvoudig: mensen stappen in het midden van de winter in hun onderbroek de metro in. De deelnemers gedragen zich alsof ze elkaar niet kennen. Het doel van de ‘flashmob‘ is het verrassen, verbazen en opvrolijken van medepassagiers. Iedereen is welkom om deel te nemen.

Initiatief van Everybody Likes Penguins

‘In aanloop naar blue monday kan de wereld wel wat positieve energie gebruiken’, volgens Hugo van den Hurk van Everybody Likes Penguins. Met die gedachte is het initiatief genomen om de Amsterdamse editie te organiseren. Dit is in overleg gegaan met Charlie Todd, oprichter van Improv Everywhere, die het in New York organiseert. Daar doen jaarlijks tienduizenden mensen mee. Het initiatief is vrijwilligerswerk en wordt geholpen door een sponsoring van het Amsterdamse fashionmerk Pockies.

Event in lijn met de aanpak in New York

Evenals de Amerikaanse versie van de No Pants Subway Ride starten we om 15.00 uur met een peptalk voor alle deelnemers. De persoon die met een megafoon de mensen toespreekt wordt in New York de ‘general’ genoemd. De locatie hiervoor is de voetgangerszone bij station Vijzelgracht, op de hoek van de Prinsengracht. In een enthousiaste speech wordt iedereen opgewarmd voor de ludieke actie.

Tijdschema

-15.00 uur tot 15.15 uur: buiten verzamelen, voetgangerszone op de hoek van de Prinsengracht bij de metrohalte Vijzelgracht

-15.15 uur tot 15.30 uur speech door de ‘general’

-15.30 uur vertrek metro richting station Noord, bij eindstation weer richting Zuid de route terugnemen

-16.15 uur aankomst bij station Vijzelgracht en einde van het event


Meer informatie op: https://nopantssubwayride.nl/


Bron: ANP Pers Support

Reacties