Harry en Meghan bij Oprah


Het interview van de eeuw. Natuurlijk is het wat. Hoe vaak komt het voor dat een prins een gekleurde vrouw meeneemt in zijn kringen. Kijk maar naar die van Monaco. Gekleurde vriendin waar hij kinderen mee heeft blijft buiten. Ook de kinderen zijn buiten de kringen. De vader erkent ze wel. Maar ze hebben volgens de gebruiken geen recht op de koninklijke titel. Hoezo niet moet men zich afvragen. Het zijn toch zijn kinderen. Zijn bloed, en toch niet goed genoeg.


Dan komt een prachtige vrouw als Meghan binnen het Britse Koningshuis en wordt gediscrimineerd. 

Ze is de dochter van een Afro-Amerikaanse mix moeder en witte Amerikaanse vader. 

In Amerika noemen ze haar vader een caucasianMeghan is dus een mix van een caucasian en een Afro-Amerikaanse mix. Die man is blijkbaar haar biologische vader wanneer het hem uitkomt. Daarnaast heeft ze een halfzus die alleen maar negativiteit naar haar uitstraalt in plaats van liefde. Als het anders was dan zou Meghan haar zeker op de voorste rij laten zitten, op haar trouwdag.

Enfin, het grootste deel van Engeland schijnt boos op Meghan te zijn omdat ze de waarheid naar buiten durft te brengen. Wat is hier aan de hand? Moet ze soms zwijgen? Nee dat moet ze niet. 

Het gaat om haar waardigheid. Meghan is absoluut een waardevol individu. We leven in een tijd waar discriminatie bespreekbaar gemaakt moeten worden. 

Zeker in een tijd waarin elke burger ook meebetaald aan de belastingen. De belastingdienst kijkt niet naar kleur als het om betalen gaat. In het korte verleden keken ze helaas wel wie in aanmerking mocht komen voor een belastingvoordeel. Maar dat ligt niet aan de belasting zelf. Het ligt aan de mensen die er werken. 


Nu terug naar de kwestie van Meghan en Harry.
Dus Meghan en Harry vertellen Oprah dat mensen benieuwd waren naar de huidskleur van hun kleine Archie. Dan rijst direct de vraag bij mij wat men op dat moment dan denkt. Meghan is een licht getinte dame. Natuurlijk ze is een mix. Maar dan niet een, met de donkerste huidskleur. Wat zal de huidskleur van een kind van Harry en Meghan dan moeten zijn?
Het is een belachelijke vraag. Degene die deze vraag gesteld heeft, of dat zich heeft afgevraagd heeft geen verstand en ook geen zicht. 

Wat zou het voor de Monarchie moeten uitmaken, welke huidskleur de kleinzoon van prins Charles en de achterkleinzoon van Queen Elizabeth heeft? De Queen heeft een reactie gegeven maar voor de rest is het daar muisstil.

Het is pas de laatste jaren dat ik me er bewust van ben dat een Monarchie voor een zeer groot deel in stand wordt gehouden door de belastingbetaler. 

Dan moet het niet uitmaken welke huidskleur een Monarch heeft. 

Eenieder die werkt betaald namelijk belasting. Dus eenieder betaald mee voor het luxeleven van een paar bevoorrechte mensen. En waarom eigenlijk? Het is echt niet meer van deze tijd. 

Want als het om pracht en praal gaat. Dan kijk je toch liever naar het leven van de Kardashians

Het leven van die mensen is veel interessanter en realistischer. Daar is geen sprake van schone schijn. 


Maar ik krijg de indruk van mensen uit koningshuizen dat hun leven een poppenkast is. Een rollenspel waarbij mensen gekleed in de duurste gewaden doen alsof ze het leuk vinden om handjes te geven, te zwaaien en lintjes te knippen. Dan begrijp ik waarom in die kringen men het erover heeft dat Meghan een actrice is. 

Ze acteren zelf hun hele leven. 


Meghan verteld de waarheid. Dat durft ze te doen voor zichzelf en voor haar kinderen. En voor elke andere vrouw net als haar die zich rot voelt in een soortgelijke situatie. De opmerkingen over de huidskleur van het kind van een gemengd koppel zijn waar. Meghan spreekt het uit. Het is goed dat ze het doet.
Want als het zo is dat mensen die zich koningen en prinsen of prinsessen mogen noemen racistisch zijn, moet er met andere ogen naar gekeken worden. 

Dan moeten mensen over heel de wereld ervoor beginnen te strijden dat alle koningshuizen worden afgeschaft. En alle landen in de wereld republiek worden. Dat is beter toch. Een gekozen president en klaar.

Ik vind dat Harry en Meghan voor zichzelf de beste keuze gemaakt hebben om naar Amerika te verhuizen. Daar is Meghan in de liefdevolle omgeving van mensen die naast haar man echt van haar houden. Haar moeder mag ongestoord met haar kleinzoon spelen. Die jongen hoeft niet in een omgeving op te groeien waar hij rare opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd zal krijgen omdat hij zogenaamd een zwarte prins is. En weet ik, wat nog meer. Wat een waardevolle schat van een man is Harry dat hij dit over heeft voor zijn vrouw en zijn kinderen.

Reacties