Bier wordt door Bierliefhebbers in Nederland te koud
gedronken. Van speciale bieren blijft de smaak verborgen doordat ze koelkast-koud gedronken worden. Dat is uit onderzoek door Bierista, gebleken. Een sommelier van de bieropleiding kwam tot
de schokkende conclusie dat acht van de tien ondervraagden het bier, ongeacht
welke soort, altijd uit de koelkast drinken.
Verborgen aroma’s
Voor een pils is de
koelkast prima. Biersoorten zoals bockbier, tripel of een ander speciaal bier, moeten
warmer gedronken worden. De smaak komt anders niet tot z’n recht. Volgens biersommelier Alain Schepers van
Bierista bieropleidingen blijft de mooie aroma’s die je in speciale bieren
aantreft on-ontdekt als het bier te koud is.
Bekende bierbrouwers
Om de bierkennis van de Nederlandse bierliefhebber te
vergroten heeft Bierista de cursus 'Bier
proeven kun je leren' ontwikkeld. Aan
deze online bieropleiding is meegewerkt door bekende brouwerijen als Leffe,
Affligem, Westmalle, Gulpener, Guinness, Texels en Duvel. “Als brouwer kun je
een prachtig bier brouwen, maar als de bierliefhebber het te koud drinkt, of
uit het verkeerde glas, dan smaakt het bier vaak niet zoals het bedoeld is.”
Praktische tips
In de online cursus krijgt de bierliefhebber veel praktische
tips en informatie. “In Nederland zijn we hard op weg naar de 600 brouwerijen.
Daar worden veelal prachtige bieren gebrouwen. Er valt dus genoeg te genieten,
mits je weet hoe. Bierista helpt daar graag een handje bij.”
Bier proeven kun je leren
De online cursus ‘Bier proeven kun je leren’ is - ook als
cadeau - verkrijgbaar voor € 24,95 op
Bierista.nl. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat en ben je in
staat een bier goed te proeven en de smaak te omschrijven. Bovendien leer je je
eigen smaak kennen, zodat je in de kroeg of in de winkel nooit meer met je
handen in het haar staat.
Bron: ANP Pers Support
Reacties
Een reactie posten