Nederlander drinkt bier te koud

Bier wordt door Bierliefhebbers in Nederland te koud gedronken. Van speciale bieren blijft de smaak verborgen doordat ze  koelkast-koud gedronken worden.  Dat is uit onderzoek door Bierista, gebleken.  Een sommelier van de bieropleiding kwam tot de schokkende conclusie dat acht van de tien ondervraagden het bier, ongeacht welke soort, altijd uit de koelkast drinken.

Verborgen aroma’s

Voor een pils  is de koelkast prima. Biersoorten zoals  bockbier, tripel of een ander speciaal bier, moeten warmer gedronken worden. De smaak komt anders niet tot z’n recht.  Volgens biersommelier Alain Schepers van Bierista bieropleidingen blijft de mooie aroma’s die je in speciale bieren aantreft on-ontdekt als het bier te koud is.
Bekende bierbrouwers

Om de bierkennis van de Nederlandse bierliefhebber te vergroten heeft Bierista de cursus  'Bier proeven kun je leren' ontwikkeld.  Aan deze online bieropleiding is meegewerkt door bekende brouwerijen als Leffe, Affligem, Westmalle, Gulpener, Guinness, Texels en Duvel. “Als brouwer kun je een prachtig bier brouwen, maar als de bierliefhebber het te koud drinkt, of uit het verkeerde glas, dan smaakt het bier vaak niet zoals het bedoeld is.”

Praktische tips

In de online cursus krijgt de bierliefhebber veel praktische tips en informatie. “In Nederland zijn we hard op weg naar de 600 brouwerijen. Daar worden veelal prachtige bieren gebrouwen. Er valt dus genoeg te genieten, mits je weet hoe. Bierista helpt daar graag een handje bij.”

Bier proeven kun je leren

De online cursus ‘Bier proeven kun je leren’ is - ook als cadeau -  verkrijgbaar voor € 24,95 op Bierista.nl. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat en ben je in staat een bier goed te proeven en de smaak te omschrijven. Bovendien leer je je eigen smaak kennen, zodat je in de kroeg of in de winkel nooit meer met je handen in het haar staat.


Bron: ANP Pers Support

Reacties