Nederlandse tomaat

De Nederlandse tomaat werd niet gewaardeerd in het buitenland omdat men het niet lekker vond.
Men vond de tomaat hard en waterig van smaak. Tomatentelers hebben daar lering uitgetrokken en zijn sterk terug gekomen.
Losse tomaten maakten plaats voor vleestomaten, cherrytomaten en trostomaten.
Tomaten worden klimmend gekweekt volgens de informatie op Wikipedia. De bloeiwijze is trosvormig. De kleur en stevigheid van de vrucht worden beïnvloed door de bemesting. Voedingszouten zorgen voor meer zuren en suikers en leveren daardoor een sterkere smaak. De tomaat is minder melig en sappiger.
Tomaten zijn onmisbaar in de keuken. Ze zijn voortreffelijke smaakmakers. Het ziet eruit als een mooie rode vrucht maar is eigenlijk een gezonde groentesoort.
De tomaat is gezond maar dat kan niet gezegd worden van de rest van de plant zelf. Die is namelijk giftig. Maar bij het rijpen van de tomatenvrucht gaat de gifstof eruit waardoor de vrucht eetbaar wordt.

Het is geweldig nieuws dat Nederlandse ondernemers bij elkaar 800 miljoen euro verdienen met tomaat.

Reacties