De Nederlandse tomaat werd niet gewaardeerd in het
buitenland omdat men het niet lekker vond.
Men vond de tomaat hard en waterig van smaak. Tomatentelers
hebben daar lering uitgetrokken en zijn sterk terug gekomen.
Losse tomaten maakten plaats voor vleestomaten,
cherrytomaten en trostomaten.
Tomaten worden klimmend gekweekt volgens de informatie op
Wikipedia. De bloeiwijze is trosvormig. De kleur en stevigheid van de vrucht
worden beïnvloed door de bemesting. Voedingszouten zorgen voor meer zuren en
suikers en leveren daardoor een sterkere smaak. De tomaat is minder melig en
sappiger.
Tomaten zijn onmisbaar in de keuken. Ze zijn voortreffelijke
smaakmakers. Het ziet eruit als een mooie rode vrucht maar is eigenlijk een
gezonde groentesoort.
De tomaat is gezond maar dat kan niet gezegd worden van de
rest van de plant zelf. Die is namelijk giftig. Maar bij het rijpen van de
tomatenvrucht gaat de gifstof eruit waardoor de vrucht eetbaar wordt.
Het is geweldig nieuws dat Nederlandse ondernemers bij
elkaar 800 miljoen euro verdienen met tomaat.
Reacties
Een reactie posten