1 kg pom tayer (geraspt)
I sinaasappel (of 1 glas sinaasappelsap uit pak/fles)
150 gr piccalilly
2 teentjes knoflook
Selderij
70 gr tomaten pasta
Zwarte peper
1 ui
200 gr kipfilet
1 ½ kg kippenpoten
1 eetlepel suiker
4 basis bouillon blokjes
Bereiding;
Hak de kippenpoten in stukjes. Snij de kipfilet in stukken.
Snij de ui in stukjes, doe dat ook met de knoflook.
Verhit ongeveer 4 eetlepels olie in de pan en bak de
kippenpoot stukjes en de kipfilet. Voeg daar de stukjes ui aan toe, de tomaten
pasta, zwarte peper, 2 basis bouillon blokjes en selderij. Roerbak alles. Voeg
vervolgens 250 ml water en laat de kip voor ongeveer 20 minuten koken
(sudderen).
Mix intussen de pom tayer met piccalilly, sap van 1
sinaasappel,1 eetlepel suiker, ongeveer 4 eetlepels ketchup, 2 basis bouillon
blokjes en 3 – 4 opscheplepels jus van de kip.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Beboter de ovenschaal of bestrijk het met olie.
Bedek de bodem van de ovenschaal met pom tayer mix
Verdeel vervolgens de kip op de pom tayer. Bedek de kip met
de rest van de pom tayer. Schep dan nog een paar opscheplepels jus op de tayer.
Doe het in de oven en bak de pom voor 50 – 60 minuten. Eventueel 10 minuten meer of het
middenstukjes niet gaar lijkt.
De pom is klaar om geserveerd te worden.
Zet pom als bijgerecht bij je rijst met bruine bonen, kip en
kousenband. Of beleg een Surinaams broodje met pom. Of eet gewoon een stukjes
pom als tussendoortje.
Bekijk ook de video via de volgende link: https://youtu.be/HLXB6P1RYZU
Bekijk ook de video via de volgende link: https://youtu.be/HLXB6P1RYZU
Reacties
Een reactie posten