Nodig voor de cake:
4 eieren
1 glas melk
200 gr suiker
250 gr boter
300 gr cakemeel
Vanille-essence
Nodig voor de frosting
200 ml melk
40 gr maïzena
250 gr poedersuiker
250 gr boter
Vanille-essence
Materiaal: Mixer, beslagkom, pannenschraper, Bakvorm/blik, oven
Beboter je bakblik met een
dun laagje boter. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Maak de cake.
Meng 200 gr suiker met 250 gr
boter met de mixer. Voeg daar 1 voor 1 de eieren aan toe. Voeg een scheutje
(ongeveer) 5 ml vanille-essence toe. Voeg beetje bij beetje het cakemeel toe en
1 glas melk. Meng alles goed tot een romige massa. Doe het beslag in het
bakblik. Doe het bakblik met daarin het
beslag vervolgens in de voorverwarmde oven. Bak de cake voor een uur en eventueel
tien tot vijftien minuten meer gaar. Laat de cake daarna een uur of meer
afkoelen.
Maak de frosting.
Doe 200 ml melk in een pan. Doe
40 gr maïzena in een kom en voeg daar een beetje melk aan toe. (Ongeveer 15 –
20 ml) Roer de maïzena met de melk tot een gladde vloeistof.
Voeg de maïzena toe aan de
melk en breng het geheel roerend aan de kook. Je krijgt hierdoor een dikke
pudding. Neem dit van het vuur af en laat het een uur afkoelen.
Na en uur start je met het
mixen van de boter en de poedersuiker. 250 gr boter en 250 gr poedersuiker goed
mengen. Voeg daar de maïzena pudding aan toe en vermeng dit met de mixer op een
middelhoge tot hoge stand. Mix ongeveer twee tot 3 minuten goed door. Voeg tussendoor
ongeveer 5 ml vanille toe voor de smaak. Doe frosting zal er romig uitzien.
Decoreer de cake:
Snij de cake horizontaal
doormidden. Besmeer tussen de twee helften aan de binnenkant ruim met de
frosting. Doe de twee besmeerde lagen weer op elkaar. Besmeer vervolgens heel
de cake met de frosting. Decoreer verder met suikermuisjes of een andere
versiering.
Geniet daarna van deze
heerlijke cake.
Bekijk ook de video via de volgende link: https://youtu.be/k-hMJc2gA_w
Reacties
Een reactie posten