Appel-cake
Nodig:
250 gr boter
250 gr meel
250 gr suiker
5 eieren
5 ml vanille
1 theelepel citroenrasp
6 appels
2 eetlepels kaneel
4 eetlepels rozijnen
50 gr roomboter
Materiaal:
Springvorm (doorsnede 28 cm)
Bakpapier
Mixer
Koekenpan
oven
Bereiding:
Schil de appels en snij ze in stukjes. Was de rozijnen.
Verhit 50 gr roomboter in de koekenpan en roerbak de stukjes
appel, rozijnen, kaneel en de suiker in.
Doe de deksel in de pan en laat het 3 -5 minuten op zacht
vuur koken. Haal de deksel daarna eraf en laat het afkoelen.
Bekleed de springvorm met bakpapier en beboter de zijkanten.
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
Doe 250 gr boter, de suiker, vanille en citroenrasp in de
beslagkom en mix dit totdat het romig is.
Voeg daarna 1 voor een de eieren toe. Dan de meel in delen
tot een glad beslag.
Schep de appel op de bodem van de springvorm en het
cakebeslag er bovenop.
Doe de springvorm in de oven voor 1.30 minuten ( 1 uur en 30
minuten).
Laat daarna de cake afkoelen en haal het uit de springvorm. Draai
de cake om zodat je het appelmengsel bovenop ziet.
Lekker bij een kopje koffie of thee.
Bekijk ook de video via de volgende link: https://youtu.be/R7g7gQVIgqI
Reacties
Een reactie posten