Recept broccoli met kip

Recept broccoli met kip
Nodig:
400 – 500  gram broccoli
4 kippenbouten
Chinese 5 spices
Zwarte peper
Ketjap manis
2 tomaten
2 uien
Olie
Bereiding:
Versnipper de uien.
Snij de tomaten in stukjes.
Snij de kippenbouten in stukken. Marineer de kip met 6 eetlepels ketjap manis, 2 theelepels Chinese 5 spices en 1 theelepel zwarte peper. Laat het een – twee uur in de koelkast staan om in te trekken.
Snij de broccoli ook in stukjes. Maak ook de stronk schoon en het in stukjes.
Doe ongeveer een tot twee liter water in een pan met een halve eetlepel zout en breng het aan de kook. Voeg de broccoli aan het water toe als het water het kookpunt bereikt heeft. Laat de broccoli 3-4 minuten verder koken als het water weer kookt. Doe intussen koud water (of water met ijsblokjes erin) in een ruime kom. Giet na ongeveer 4 minuten de broccoli af. Voeg het daarna direct aan het koude water toe om het kookproces te stoppen. De broccoli is dan lekker krokant. Giet de afgekoelde broccoli af en laat het staan.
Verhit de olie. Bak de kip stukjes. Elke kant ongeveer 5 minuten (met de brander op middenstand). Voeg na de eerste 5 minuten nadat je de kip stukjes hebt omgedraaid de uien toe. Laat de andere kant ook 5 minuten bakken. Voeg daarna de tomaten toe en laat het geheel 3 - 6 minuten sudderen. Doe de brander uit en schep de broccoli door de kip. Doe de deksel op de pan en laat dit ongeveer drie tot vier minuten staan.

Serveer de broccoli-kip met zilvervlies rijst of witte rijst.
Bekijk ook de video via de volgende link: https://youtu.be/9ZI3uUV74cE

Reacties