400 – 500 gram
broccoli
4 kippenbouten
Chinese 5 spices
Zwarte peper
Ketjap manis
2 tomaten
2 uien
Olie
Bereiding:
Versnipper de uien.
Snij de tomaten in stukjes.
Snij de kippenbouten in stukken. Marineer de kip met 6
eetlepels ketjap manis, 2 theelepels Chinese 5 spices en 1 theelepel zwarte
peper. Laat het een – twee uur in de koelkast staan om in te trekken.
Snij de broccoli ook in stukjes. Maak ook de stronk schoon
en het in stukjes.
Doe ongeveer een tot twee liter water in een pan met een
halve eetlepel zout en breng het aan de kook. Voeg de broccoli aan het water
toe als het water het kookpunt bereikt heeft. Laat de broccoli 3-4 minuten
verder koken als het water weer kookt. Doe intussen koud water (of water met
ijsblokjes erin) in een ruime kom. Giet na ongeveer 4 minuten de broccoli af.
Voeg het daarna direct aan het koude water toe om het kookproces te stoppen. De
broccoli is dan lekker krokant. Giet de afgekoelde broccoli af en laat het
staan.
Verhit de olie. Bak de kip stukjes. Elke kant ongeveer 5
minuten (met de brander op middenstand). Voeg na de eerste 5 minuten nadat je
de kip stukjes hebt omgedraaid de uien toe. Laat de andere kant ook 5 minuten
bakken. Voeg daarna de tomaten toe en laat het geheel 3 - 6 minuten sudderen.
Doe de brander uit en schep de broccoli door de kip. Doe de deksel op de pan en
laat dit ongeveer drie tot vier minuten staan.
Serveer de broccoli-kip met zilvervlies rijst of witte
rijst.
Bekijk ook de video via de volgende link: https://youtu.be/9ZI3uUV74cE
Bekijk ook de video via de volgende link: https://youtu.be/9ZI3uUV74cE
Reacties
Een reactie posten