Recept Bami Lombok

Bami Lombok
Nodig:
500 gr Mie nestjes
4 kippenbouten
150 gr ham blokjes
2 lombok pepers
3 uien
1 rode ui
2 tomaten
15 gr blad selderij
4 bouillon blokjes
Ketjap manis
Olie
I zakje bami kruiden
125 ml water

Bereiding bami:
Kook de mie volgens de voorschriften op de verpakking.
Snij de tomaten in kleine stukjes. Snij 1 ui in halve maantjes. Versnipper de rode ui. Snij 1 lombok peper in kleine ringen.
Snij de bladselderij fijn.
Verhit 2 -4 eetlepels olie. Bak daar de rode uien en de witte uien stukjes in. Voeg de tomaten en de lombok peper toe. en laat dit 2 -3 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Voeg de ham blokjes toe. Dan de bami kruiden en 125 ml water. Laat dit 3 minuten op een zacht vuurtje sudderen zodat de bami kruiden gaan wellen.
Giet intussen de bami af en spoel het af met koud water zodat de bami niet door kookt.
Schep nu de bami door de uien, kruiden, ham en peper saus. Voeg daar 2 tot 3 eetlepels ketjap manis aan toe en verkruimel 2 bouillonblokjes. Roerbak dit op hoog vuur zodat de bami weer warm wordt. Voeg tot slot de blad selderij toe. De bami is klaar en kan geserveerd worden.

Bereiding van de kip:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Maak  de kippenbouten schoon en snij ze in stukken. (elke bout in 4 of 5 stukken)
Versnipper 2 uien. Snij de lombok peper in kleine ringen.
Doe de stukken kip in een bakschaal.
Voeg daar 1 tot 2 theelepels 5 spices kruiden aan toe. Voeg de twee versnipperde uien toe. vervolgens de lombok peper.
Verkruimel 2 bouillonblokjes. Doe er 3 tot 4 eetlepels ketjap manis bij. Meng alles door elkaar.
Doe de schaal in de oven. Braad de kippenstukken 45 -50 min.
Serveer de bami met de gebraden kipstukjes.

Bekijk ook de video via de volgende link:


Reacties