Andijvie Stamppot
Nodig:
400 gr andijvie (fijn gesneden)
2 kg aardappels (kruimige aardappels)
200 ml kookroom
Zout
½ ui
2 bouillonblokjes
Zwarte peper
Nootmuskaat
2 Rookworst
150 gr Gerookte spekreepjes
17 gr jus poeder
250 ml heet water
Bereiding;
Schil de aardappels
en kook ze met 1 eetlepel zout.
Versnipper de halve ui.
Verhit 1 eetlepel olie en bak daar de gerookte spekreepjes
en de stukjes ui in.
Was de andijvie en laat het uitlekken.
Haal de spekreepjes uit de pan. Voeg de juspoeder aan de
olie waar de spekjes in gebakken zijn. Dan 250ml heet water. Roer totdat er een
gebonden jus ontstaat.
Verwarm de rookworst met heet water. (Doe ze in een kom of
pan en giet daar heet water overheen)
Giet de aardappels als ze gekookt zijn af en pureer ze in
dezelfde pan. Voeg daar 200 ml kookroom aan toe en roer. Vervolg dan met een
beetje nootmuskaat wat zwarte peper en verkruimel 2 bouillon blokjes. Roer
alles goed door. Doe nu de spekreepjes erbij en roer. Tot slot de andijvie erdoor
en de stamppot is daarna klaar.
Serveer de stamppot met de jus en stukjes rookworst.
Bekijk ook de video via de volgende link:
Reacties
Een reactie posten