Bruinen bonen met schouder karbonade.
Nodig:
200 gr schouder karbonade (vers of wat over is van een
vorige maaltijd)
800 gr bruine bonen (1 grote blik of pot bruine bonen)
1 ui
2 teentjes knoflook
2 – 3 bouillonblokjes
Suiker (1 theelepel)
Olie
300 ml water
Rijst 300 gr (Voor 5 Personen. Gebruik voor grote eters 500
gr rijst)
Bereiding:
Kook de rijst volgens de voorschrift op de verpakking.
Snij de karbonade in blokjes. Versnipper de ui en de
knoflook.
Verhit 3-4 eetlepels olie. Bak daar de ui en de knoflook in.
Voeg als de uien en glazig uitzien de karbonade en roerboek 3 minuten (verse
karbonade wordt dan 6 minuten).
Voeg de bruine bonen toe en 250 -300 ml water. Breng op
smaak met 2 - 3 bouillon blokjes en een snufje zwarte peper. Voeg als smaak
versterker 1 theelepeltje suiker toe.
Laat het geheel 30 minuten koken.
Serveer de Bruinen bonen met rijst.
Eet smakelijk.
Bekijk ook de video via deze link: https://youtu.be/Z9p1CA16YTU
Reacties
Een reactie posten