Surinaamse Huzaren salade 2
Nodig:
2 kg kruimige aardappels
3 grote uien
2 teentjes knoflook
4 grote augurken (zoet/zuur)
4 eetlepels zilveruitjes
500 gr rode bieten
300 gr mais
400 gr mayonaise
5 eieren
1 -2 eetlepels mosterd
Zwarte peper
1 basis bouillon blokje
Zout
suiker
Bereiding:
Schil de aardappels en snij ze in kleine stukken. Breng ze
aan de kook met een snufje zout. Giet ze af als ze gekookt zijn en laat ze
afkoelen.
Pel de uien en versnipper ze. Ontvel ook de knoflook en snij
het in stukjes. Frituur de uien en de knoflook
in een beetje olie met een snufje zout en 2 eetlepels suiker.
Breng de eieren aan de kook en laat ze 9 – 10 minuten verder
koken (hardgekookte eieren). Laat ze daarna afkoelen. Pel 3 van de eieren en
snij ze in kleine stukken.
Snij de augurken in blokjes. De bieten in dunne reepjes (je
kan ze ook kant-en-klaar kopen).
Pureer de aardappels. Vermeng ze daarna met de mayonaise.
Dan wat zwarte peper. Voeg de gebakken uien toe en roer. De mosterd erdoor
roeren en daarna alle andere ingrediƫnten zoals de mais, de stukjes augurken,
de zilveruitjes, de bieten, de in stukjes gesneden eieren. Mix alles goed door
elkaar. Verkruimel voor de smaak een basis bouillon blokjes en meng dit erdoor.
De salade is dan klaar. Garneer met de 2 eieren die over zijn en een in stukjes
gesneden augurk. Doe de salade in de koelkast en serveer het de volgende dag.
Server tip: doe een paar blaadjes krop sla op een schaaltje.
Schep daar wat van de salade op. Daarop een theelepel mayonaise, een stukje tomaat,
een stukje ei en een peterselie blaadje.
Bekijk ook de video via de volgende link:
Reacties
Een reactie posten