Fusilli met tomaten saus
Nodig:
I kg fusilli
1 kg tomaten
250 gr gehakt (Runder of half om half)
250 gr zongedroogde tomaten
4 – 6 lente uitjes
4 teentjes knoflook
1 flinke eetlepel oregano
4 takjes basilicum
2 basis bouillon blokjes
Geraspte oude kaas (250 gram)
Geraspte mozzarella (250 gr)
Zwarte peper
Zout
Olie
Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de tomaten in stukjes. Doe het zelfde met de lente
uitjes. De knoflook in sneetjes. De zongedroogde tomaten ook in stukjes en de basilicum
blaadjes in dunnen reepjes.
Verhit olie ( hoeveel jezelf wilt). Bak daar het gehakt in
totdat het van kleur veranderd is. Voeg de lente uitjes en de knoflook toe. Dan
de tomaten. Laat de tomaten 3 minuten mee koken. Voeg daarna de oregano toe, zwarte
peper en zout. Dan de zongedroogde tomaten. Laat dit 5 minuten zachtjes koken.
(brander op de laagste stand).
Verhit ongeveer 150 ml olie 1 eetlepel oregano en een
verkruimelde basisbouillon blokje in de magnetron voor 40 – 45 minuten. ( N.B:
Op het fornuis in een pan kan ook.)
Meng de oregano olie met de fusilli
Vermeng ook de tomaten saus met de fusilli. Meng daarna een
paar eetlepels van de oude kaas erdoor. Strooi tot slot de fijngesneden
basilicum over de fusilli.
Serveer de fusilli met de rest van de oude kaas en de
mozzarella. ( kaas en mozzarella mag naar keuze van de eter.).
Bekijk nog meer recepten via:
Bekijk ook de video via mijn You Tube kanaal:
Reacties
Een reactie posten