Kip in yoghurt marinade.
Ik kook graag en hou ervan om van alles uit te proberen. Toen ik voor het eerst van honing en mosterd marinade hoorde vond ik het gek. Maar het bleek voortreffelijk te smaken. Vandaag wilde ik iets anders proberen. Ik heb ooit een cake met yoghurt gebakken en dat was heerlijk. Waarom dan niet kip met yoghurt. Dat heb ik dus gedaan en een ieder likte de vingers er bijna van af.
Hier volgt mijn gerecht.
nodig:
2 kleine boullion blokjes
4 kippenbouten (in stukjes gesneden of gekapt)
1/2 theelepen paprika poeder
zwarte peper
1 uitje (in stukjes gesneden)
1 tomaat (in stukjes gesneden)
4 eetlepels zonnebloem olie
250ml yoghurt
kip in een kom mengen met marinade van bouillion blokjes, paprika poeder, een beetje zwarte peper, stukjes ui, stukjes tomaten, 250 ml yoghurt en zonnebloem olie. Mengsel in de braadslee.
Dan 60 minuten in de oven op 200 graden braden.
Serveer met groenten, rijst of brood.
Ik kook graag en hou ervan om van alles uit te proberen. Toen ik voor het eerst van honing en mosterd marinade hoorde vond ik het gek. Maar het bleek voortreffelijk te smaken. Vandaag wilde ik iets anders proberen. Ik heb ooit een cake met yoghurt gebakken en dat was heerlijk. Waarom dan niet kip met yoghurt. Dat heb ik dus gedaan en een ieder likte de vingers er bijna van af.
Hier volgt mijn gerecht.
nodig:
2 kleine boullion blokjes
4 kippenbouten (in stukjes gesneden of gekapt)
1/2 theelepen paprika poeder
zwarte peper
1 uitje (in stukjes gesneden)
1 tomaat (in stukjes gesneden)
4 eetlepels zonnebloem olie
250ml yoghurt
kip in een kom mengen met marinade van bouillion blokjes, paprika poeder, een beetje zwarte peper, stukjes ui, stukjes tomaten, 250 ml yoghurt en zonnebloem olie. Mengsel in de braadslee.
Dan 60 minuten in de oven op 200 graden braden.
Serveer met groenten, rijst of brood.
Reacties
Een reactie posten